NÉHÁNY OK, AMIÉRT HOME STAGING ELENGEDHETETLEN AHHOZ, HOGY JÓL ADD EL AZ OTTHONOD A MAI PIACON!

2024.06.06
NE A TE INGATLANOD LEGYEN A "B" OPCIÓ!

Meglepne, ha tudnád, hogy a klasszikus Home Staging ritkán kerül többe néhány százezernél és alig pár nap az felkészítés?

Neked melyik állapot lenne megtekintéskor a vonzóbb? Melyik segítene a döntésben?
Rekord magas most az eladó lakások száma a piacon, ezért a mai piacon nem engedheted meg magadnak, hogy kockáztass otthonod potenciális értékével.  

A verseny kiélezett, van miből válogatni....és a vásárlóknak nagyon magasak az elvárásai.
Az ingatlanügynökök akkor is megmutatják az ingatlanod, ha nincs felkészítve az eladásra, de csak azért, hogy megmutassák a potenciális vevőnek, mennyivel jobb értéket kaphat egy másik, számukra megfelelő lehetséges ingatlannal. Ne legyél az oka a versenytársaknak, NE A TE INGATLANOD LEGYEN A "B" OPCIÓ ….!

A Home Staging nem egy több millió forint feletti költségvetésű otthon teljes átalakítása, hanem egy hatékony marketingtechnika, amely a potenciális vásárlók legnagyobb köre számára vonzóvá teszi az otthonod!Szakmai tapasztalataim alapján azonban első kézből mondhatom, hogy a lakások 95%-a nincs megfelelően előkészítve az eladásra! Eladják? Hát persze…. de milyen áron és mennyi idő alatt? 

Ha akár 1%-kal is többet kapnál otthonod eladási árából, és gyorsabban adná el, mennyit érne ez Neked?

NÉHÁNY OK, AMIÉRT HOME STAGING ELENGEDHETETLEN AHHOZ, HOGY JÓL ADD EL AZ OTTHONOD A MAI PIACON!

  1. AZ IDŐ PÉNZ

Amíg az ingatlan hosszabb ideig a piacon marad, a tulajdonosnak kell fizetnie az ingatlan birtoklásával járó különféle költségeket.
Néhány példa erre: a biztosítás, a jelzáloghitelek és az építési költségek. Más szóval, lépést kell tartani a piaccal. Egy olyan világban, ahol a látvány számít, és a digitális világ napról napra növekszik, az emberek igényesebbek az igényeikkel szemben. A valóság az, hogy sokkal több lakás van a piacon, és átlagosan több időt, több hónapot vesz igénybe az eladás. 

2.     Az ügyfelek nem ingatlant és nem négyzetmétereket vesznek, hanem lakást.
A Home Staging az ingatlan a legszélesebb körben eladható otthonná alakításának technikája. Ennek a technikának a használata a potenciális vásárlóknak segít elképzelni, hogy mit kezdjenek az ingatlannal, és hogyan alakíthatják igazi otthonukká.

3.    Bútorok nélkül nehéz elképzelni egy üres teret!
A látogatók mindössze max. 10%-a tud elképzelni egy potenciális otthont egy üres ingatlanból.
Ez azt jelenti, hogy ha bútor vagy stílus nélkül kínálsz egy ingatlant, akkor potenciális vásárlóid 90%-a elveszti a figyelmét.
Ha látsz egy üres szobát, ott csak a padló, a falak vannak, semmi más. Ezt látva elbizonytalanodik a vásárló, hogy az ágya elfér-e ezen a helyen, vagy egy a szekrénye túlzsúfolttá tenné a szobát. Ha berendezzük a szobákat néhány bútordarabbal, megmutatjuk a helyiségek funkcióit, akkor biztos lehetsz benne, hogy olyan ötletekkel látjuk, amivel rögtön el tudja magát képzelni az adott ingatlanban.

4.    Egy üres ingatlannak mindig vannak többletköltségei és az ára így leértékelődik.
Az ingatlan felkészítése mindig alacsonyabb költséggel jár, mint az első árcsökkentés a kínált árból!Minden tulajdonos késlelteti az ingatlan eladását, amikor egy üres ingatlant mutat be a nyilvánosságnak, csak azért, hogy megspórolja a Home Staging költségeit. 

5.    A legtöbb lakáseladó nem tudja objektíven szemlélni az ingatlanát!
Márpedig ha nem lát objektíven, nem is tudja hatékonyan eladásra felkészíteni, azaz úgy megmutatni, hogy kitűnjön a jelenlegi kínálatból.


Ebben segít a Home Staging szakember, aki személyre szabott, helyiségenkénti tanácsadást nyújt ingatlan tulajdonosoknak, segít megmutatni az ingatlan előnyös arcát, tanácsokkal lát el, hogy hozd létre otthonod a bemutatáshoz szükséges legelőnyösebb és legjobb arcát mutató állapotába, hogy a lehető legjobb első benyomást keltsék leendő vásárlóik számára.

Ha Neked is lennének kérdéseid, vagy konkrét javaslatokra, szakértő tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal.