A 8 legfontosabb Home Staging aranyszabály

2024.06.13
Egy szép otthon mindig gyorsabban elkel!

Ha már megszületett a döntés, hogy eladod az ingatlanod, lehet, Te is azt gondolod magadban: "Remek ízlésem van! Az otthonom kifogástalanul van berendezve..." 

Értjük. Szereted a gyönyörű otthonodat. 

De az, hogy stílusos, még nem jelenti azt, hogy könnyen eladható!  
Rengeteg tipp és trükk létezik, amelyek vonzóbbá teszik az otthonod, de a Home Staging lényegében rejlő pontosan felépített lépések és koncepciók teszik olyan hatékonnyá. 

De most lássuk mi a 8 legfontosabb Home Staging Aranyszabály: 

01. Ne ÚGY gondolj rá, mint az "otthonodra" 

Ebben az esetben a cél az, hogy lakásodból "terméket" csináljunk, és így tekintsünk a felkészítés folyamataira és a feladatokra. 

02SZELEKTÁLJ könyörtelenül!

Szüntesd meg a rendetlenséget! A zsúfoltság megszüntetése magában foglalja a szükségtelen bútorok és tárgyak eltávolítását, hogy otthonod tágasabbnak és funkcionálisabbnak tűnjön. 

03. Legyél Mr./Mrs. Clean

A takarítás fontos része a Home Staging folyamatnak. A rendetlen, ápolatlan otthon rossz első benyomást kelt. Az sem árt, ha gondoskodunk friss tiszta illatról.
Végezz egy pipere nagytakarítást! Annak érdekében, hogy a tisztaságot szinten tudd tartani az értékesítés ideje alatt, néhány egyszerű alapvető lépést minden napra iktasd be!

04. Ne fedd el, hanem javítsd ki ami elromlott!

A vevők nem akarnak problémákat vásárolni, és olyan ingatlant se, ahol a költözés után még hónapokig tart a hercehurca. Ami elhasználódott, vagy idejétmúlt, cseréld ki újra és modernebbre. 

05. Adj teret a szobáidnak!

Van néhány gyors, olcsó és egyszerű módja annak, hogy a kis helyiségek azonnal nagyobbnak tűnjenek! A tükrök kiválóan alkalmasak a tér illúziójának megteremtésére is.

  • Akassz fel hosszú függönyöket az ablakokra
  • Tegyél egy vékony állólámpát vagy magas növényt egy üres sarokba
  • Húzd el a bútorokat a falaktól a nappali helyiségekben
  • Használj lámpákat a sötét területek megvilágításához

06.  Ne tedd személyessé!

Cél az, hogy segítsünk a vevőknek abban, hogy azonnal azonosulni tudjanak a látottakkal, és azonnal otthon érezzék magukat!
De ez szinte lehetetlen, ha mindenhol a személyes tárgyaink, képeink és emlékeink díszítik a tereket, ezért távolítsuk el ezeket.
A vevők a tiszta, esztétikusan berendezett szobákat kell lássanak, ahol ihletet meríthetnek.

07.  Legyen semleges!

Olyan külső átalakításra törekszünk, mely a legtöbb embernek tetsző semleges ízlés- és stílusvilággal rendelkezik, mert így tudjuk a legszélesebb vevőkör számára bemutatni ingatlanunk legjobb arcát és a benne rejlő lehetőségeket, ahol azonnal érzik, hogy teljesen el tudják benne képzelni az életüket.

08.  Tedd el szem elől az elektronikát!

A tiszta esztétika megteremtése érdekében távolítsd el az extra műszaki tárgyakat, a játékkonzolokat, laptopokat, töltőállomásokat, és egyéb otthoni eszközöket, amelyek zsúfolhatják a teret. Ezek az elemek nemcsak feleslegesek, de elvonhatják a potenciális vásárlók figyelmét.


Ha Neked is lennének kérdéseid, vagy konkrét javaslatokra, szakértő tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal.