A kevesebb több, azaz csökkentsük a bútorokat!

2023.01.04

Egy 2019-es Eurostat felmérés szerint a lakosság 40%-a nem fér el a saját lakásában, ami azt jelenti, hogy a magyarországi lakások igen gyakran túlzsúfoltak.


3. A KEVESEBB TÖBB, AZAZ CSÖKKENTSÜK A BÚTOROKAT!

Az egyik első számú szabály a rendetlenség, és a zsúfoltnak tűnő otthon megszűntetése, melynek egyik legfőbb tényezője a túl sok és/vagy a túl nagy bútor.

A potenciális vásárlóknak szabadon kell mozogniuk minden helyiségben, ezért az egyik első feladatunk, amikor az ingatlanunkat szeretnénk piacra tenni, hogy minimalizáljuk a lehető legtöbb berendezési tárgyat.

A vevők a rendet és tisztaságot, és a világos nagy tereket szeretik! A labirintus és a raktár érzet riasztóan és nyomasztóan hat, semmiképp nem kelt jó benyomást. 

1. A bútorok csökkentésével vagy kisebbre cserélésével minden szoba nagyobbnak, tágasabbnak és hívogatónak tűnik. (pl. a sarok- vagy több részes kanapéből lecsípünk egy darabot, két fotel helyett csak egyet hagyunk elöl)

2. A kanapékon és székeken lévő párnák számának csökkentése, valamint a polcokon lévő könyvek, dohányzóasztalokon lévő tárgyak minimalizálása segíthet elkerülni a zsúfolt megjelenést az otthonodban. (a könyvek 80%-át pakoljuk el, szellősen néhány kötet maradjon csak elöl)

3. Ezért ha már úgyis új otthonba költözünk, kezdjük el szanálni és elpakolni azokat a tárgyakat melyek nem napi használati dolgok.

Ha mindezzel végeztünk, győződjünk meg arról, hogy a potenciális érdeklődők könnyedén bejárhatják és hozzáférhetnek az otthon azon részeihez, mint például az ablakokhoz, a beépített szekrényekhez, terasz ajtóhoz, stb.


Ha pedig konkrét javaslatokra vagy szakértő tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal, készítsük fel együtt ingatlanodat a profi eladáshoz és hozzuk ki belőle a maximumot!

A tudatos ingatlan felkészítés nem viszi, hanem hozza a pénzt!

A Home Staging minden típusú ingatlanon működik, legyen az Budapesten, vagy vidéken, belvárosi polgári vagy társasházi lakás, panel, családi ház vagy nyaraló.