Amilyen a házi kedvenc, olyan a gazda...?

2023.02.05

...és amilyen a gazda, olyan a lakása...? 
Erről személyes érintettségem okán, hamarosan bővebben is fogok írni, de most lássuk gyorstalpalónkat a majdnem az utolsó, de annál fontosabb feladatunkról a gyors és sikeres értékesítéshez!  

Amilyen sokan el sem tudjuk képzelni, hogy kedvencünk nélkül éljünk, legalább annyian, nem hogy el sem tudják, de nem is akarják elképzelni a háziállattal való közös életet...
De amikor eldöntöttük, hogy eladjuk ingatlanunkat, akkor a mi érdekünk, hogy háziállatmentes környezetet alakítsunk ki!

Sok vevő nem akarja látni - és biztosan nem is akar találkozni - a mi szőrös családtagjainkkal; és valójában nem akarnak semmilyen bizonyítékot látni arra, hogy akár egy kisállat egyáltalán velünk lakik.
A legtöbb kisállattartó hajlamos figyelmen kívül hagyni a szőrt, és nem veszik észre a szagokat és a nyomokat, amelyeket szőrös barátaik hagynak maguk után.

Tehát hogyan készítsük fel otthonunkat, amikor háziállatokkal élünk, de szeretnénk eladni azt?
Először is tegyünk el szem elől minden olyan tárgyat, amelyet kedvencei rendszeresen használnak (például állat ágyakat, étel- és vizes edényeket és játékokat), amikor érdeklődőt várunk ingatlanunkba.

Ezen felül a következőket kell még tennünk:
1.  Keressük meg és távolítsuk el a kisállatunk után keletkezett foltokat és sérüléseket
2. Porszívózzuk fel a padlót minden nap
3. Tisztítsuk meg a szellőzők nyílásait
4. Szellőztessünk alaposan és helyezzünk el illatosítót a helyiségekben
5. Ha van kertünk, alaposan tisztítsuk meg!
5+1. Ha egy mód van rá, a megtekintés idejére valaki vigye el sétálni, vagy vigyázzon rá.

Ingatlanunk felkészítésekor elengedhetetlen, hogy összpontosítsunk a házi kedvencünkre is, megelőzvén azt, hogy akár egyetlen potenciális vásárló is teljesen elzárkózzon ingatlanunktól, pusztán kisállatunk miatt!