...de MIT CSINÁL EGY HOME STAGER?

2023.02.16

NAPJAIM...


Amikor találkozom egy ritkán látott ismerőssel, vagy új társaságban vagyok, az első kérdések egyike:
"- Te most mivel foglalkozol?
- Home stager vagyok...
- Öööö, az meg mit is csinál...?
- Eladó vagy kiadó ingatlanokat készítek fel, hogy rövid idő alatt maximális áron lehessen eladni.
- Húúú ez elég misztikus, nem is hallottam még ilyenről."
Tehát, MIT CSINÁL EGY HOME STAGER?

A Home Stager képzett szakember, aki személyre szabott, helyiségenkénti tanácsadást nyújt ingatlan tulajdonosoknak, és eligazítja őket arról, mit kell tenniük, hogy a lehető legjobb első benyomást keltsék leendő vásárlóik számára.

Minden ingatlan más, ezért a felkészítés mindenre kiterjedő személyes konzultációt és stratégia kidolgozást foglal magában.

·  Segít több pénzt keresni az ingatlaneladásból, nem javasol olyan költséges fejlesztéseket, amelyek elvesztegetik az időt és az erőforrásokat.

· Célja az otthon idealizált változatának bemutatása, amely több ajánlatot generál a vásárlóktól, magasabb összegért.

· Ismeri a helyi ingatlanpiacot, a vásárlók pszichológiáját és a design/életstílus trendeket.

· Elemzi az aktuális ingatlanpiacot a lokáció, illetve a célcsoport figyelembevételével

· Objektíven azonosítja az otthon erősségeit és gyengeségeit, eltávolítja a zavaró tényezőket, kiemelik annak legjobb tulajdonságait és javítja a bemutatott teret.

· A begyűjtött információk alapján meghatározza, mekkora ráfordításra van szükség ahhoz, hogy az ingatlan kitűnjön a jelenlegi piaci kínálatból, hogy rövid idő alatt és magasabb áron lehessen eladni, mint az eredeti elképzelés.

  • Nem egyszerűen általános dekorálási tanácsokat ad, hanem bútorok, berendezési tárgyak, színek vagy változtatásra vonatkozó ajánlások kifejezetten az adott ingatlanra vannak szabva, annak tudatában, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokkal mi működik a legjobban.
  • Mindig azon gondolkodik, mit tehet annak érdekében, hogy az ingatlan valóban a legjobb megjelenésű legyen, így versenyelőnyt biztosítva a többi lakáseladóval szemben.

A lakásfelkészítés NEM felújítás! - ez egy marketing stratégia, komoly gazdasági szempontok alapján, amely abban segít, hogy üres, berendezetlen vagy lakott ingatlanodat látványossággá varázsolja.
Így születik meg az eladó ingatlannak az a változata, amelyet a vásárlók elképzelnek, amikor először belépnek.

Így a következő alkalommal, mikor egy ismerősöm, aki ingatlanát szeretné eladni, megkérdezi: "Mit csinálnak a Home Stagerek?" magabiztosan válaszolhatom: sokkal többet, mint pusztán takarítás, dekorálás és párnatologatás!


Ha Neked is konkrét javaslatokra vagy szakértő tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal, készítsd fel velem ingatlanodat a profi eladáshoz és hozzuk ki belőle a maximumot!

A Home Staging minden típusú ingatlanon működik, legyen az Budapesten, vagy vidéken, belvárosi polgári vagy társasházi lakás, panel, családi ház vagy nyaraló.