FÓKUSZBAN A VILÁGÍTÁS FONTOSSÁGA

2023.01.27

Már lassan végére érünk ingatlanunk eladás előtti profi felkészítésének, így nem árt ezeket látni és láttatni, ezért FÓKUSZBAN A VILÁGÍTÁS FONTOSSÁGA, és azok az elengedhetetlen lépések és feladatok, melyek hozzájárulnak a gyors és sikeres eladásához!

Ha ha túl sötét az ingatlanunk, vagy a napfényszegény, hamar sötétedő évszakokban készítjük fel ingatlanunkat eladásra, sokat tehetünk a fényviszonyok javítása érdekében! 

Ha kevés vagy kicsi az ablak, vagy nem jó fekvésű az otthonod, akkor óvakodj a sötét falszínektől. 

Fordíts különös figyelmet az üvegfelületek megtisztítására is: a tiszta ablakokon sokkal több fény áramlik be. 

Válassz világos, vékonyabb függönyöket, minden ablakra. Ha az ablakok közelébe tükröket helyezünk a falra, azok felerősítik a szobába beáramló fényt. 

A nagyobb bútorokat ne rakd az ablak elé vagy mellé, világosabb bútorokkal vagy vidám színű textilekkel tudjuk befolyásolni a tér fényességét. A magas fényű bútorok inkább ragyogást okoznak, és nem egyenletesen tükröződnek, ezért célszerűen válasszunk inkább matt felületeket, melyek minden irányba egyenletesen osztják el a fényt.

A meleg és barátságos légkör megteremtésének jelentős része a világítás. Ahol lehetséges, növeljük a lámpatestek és lámpák teljesítményét is! 

Egy jól átgondolt világítás nagyon fontos szerepet tölt be egy-egy helyiség design-jában, akár teljesen megváltoztathatjuk az otthonunk hangulatát és funkcióit. 

De milyen a jó világítás és fényerősség?
A konyhában nem mindegy, hogy milyen fényben dolgozunk és nem mindegy, hogy milyen fényben étkezünk.
Hidegebb vagy természetes fényt válasszunk munkapult megvilágításhoz, melegebb fényt az étkezőasztal fölé.
A hideg fények inkább kékesek, élesebb kontrasztokat eredményeznek, jobban illenek a fehér, szürke színekhez, a modern enteriőrökhöz. Jól használhatóak a munkafelület tökéletes megvilágítására az 5-6000K közötti fények.
A 3000K alattiak inkább melegebb, sárgásabb fényt adnak, ezek az étkezéshez kellemesebbek, mint a hideg fények. A 2000K már egészen narancssárga színű, ez már inkább dekorációs világításnak használható.
A nappaliban a megfelelő központi világítás mellett a pihenésünk és hangulatkeltő kiegészítői a világítótestek, álló és falilámpák, melyek varázslatos hangulatot teremthetnek. A fürdőszobai lámpaválasztás során pedig fontos adat a CRI érték, amely minél magasabb, a megvilágított tárgy annál jobban felel meg a valóságnak.

Ha pedig minden a helyére került, és maximálisan ragyog, hogy fokozzuk a hatást, ne felejtsük el az ingatlan mutatásakor mindenhol felkapcsolni a világítást...