Frissítsd fel a konyhát!

2023.01.03

Folytatás...minden nap egy-egy ingatlan felkészítési tippről, melyet ha eladás előtt állsz, érdemes követni, hogy gyorsan és jól tudd eladni!

2. FRISSÍTSD FEL A KONYHÁT!

A konyha a ház központja, az egyik legmeghatározóbb helyiség a lakásban, az otthon lelke!

Nemcsak a családtagokat összekötő mindennapi főző- és étkező helyiség, hanem sokkal több ennél, sokszor a családi élet központja, a nagy beszélgetések és minőségi együtt töltött idő színtere. A konyha az egyik első helyiség, amelyre a leendő vevőnk összpontosítani fog, ezért kulcsfontosságú, hogy néhány korszerűsítést végezzünk és kiemelt hangsúlyt fektessünk az eladásra váró ingatlanunkban a konyha rendbetételére és berendezésére mielőtt bemutatjuk a házat.

1. Először is pakoljuk el szem elől, és szabadítsuk meg a konyhapultot és munkalapot/kat az elől lévő konyhai kisgépektől és személyes tárgyainktól, illetve a ritkán használt edényektől.

2. Csomagoljuk be, és tegyük el szem elől a pulton lévő fűszereket / száraz anyagokat. tegyünk helyükre pl. kis kaspóban egy-egy fűszernövényt.

3. Alaposan tisztítsuk meg vagy fedjük le a szekrényeket egy friss festék réteggel, és cseréljük le az elavult vagy elkopott fogantyúkat, hogy ezzel is javítsuk a konyha megjelenését.

4. Cseréljük ki a régi csaptelepet egy stílusos újra, különösen akkor, ha a régi vízköves, erősen szennyeződött vagy korrodált.

5. Étkezőszékünk ha már a szép korát éli, egy mozdulattal modernizálhatjuk egy fiatalos színű vagy mintázatú székhuzattal!

6. A konyha is úgy ideális, ha minél világosabb, ehhez 3 dolog szükséges; az ablakok tisztítása, a frissen mosott függöny, és cseréljük minél erősebb fényerejűre a világítást.

7. A hátfal meghatározó szerepet játszik a konyhánk megjelenésében. Ha már a csempe és fuga alapos tisztítása nem elegendő a makulátlan tisztasághoz, egy teljesen egyszerű konyhabútort is feldobhatunk egy jól eltalált hátfallal. Ezért mindenképpen érdemes felfrissíteni a konyhapult hátfalat, amelyhez már számtalan pénztárcabarát megoldás kínálkozik az újra csempézés helyett. 

Akár a meglévő csempe átfestése, vagy az egyszerűen felhelyezhető műanyag burkolatok, akár dekorüveg, vagy fali panelek bármelyike kiváló választás!

Igyekezzünk a lehetőségeinkhez mérten olyan teret bemutatni, ahova belépve, a vevő már szinte azonnal érzi egy jó olasz tészta vagy a frissen sült sütemény illatát!

És már szinte nyert ügyünk van, ha mindezek után valóban a frissen sült süti illat fogadja!


Ha pedig konkrét javaslatokra vagy szakértő tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal, készítsük fel együtt ingatlanodat a profi eladáshoz és hozzuk ki belőle a maximumot!

A tudatos ingatlan felkészítés nem viszi, hanem hozza a pénzt!

A Home Staging minden típusú ingatlanon működik, legyen az Budapesten, vagy vidéken, belvárosi polgári vagy társasházi lakás, panel, családi ház vagy nyaraló.