Költenél 1 M Ft-ot arra, hogy 4M Ft-ot visszakapj...?

2023.05.10

Nemrég megkérdezett egy leendő ügyfelem, hogy 'Mekkora a befektetés becsült megtérülése Home Staging esetén'? Egyszerűen fogalmazva, azt kérdezte, hogy megéri-e az otthonát felkészítenie az eladásra? 

ERRE A LEGJOBB VÁLASZ KÉRDÉSEM CSUPÁN ANNYI:"HOGY KÖLTENÉL 1M Ft-ot ARRA, HOGY 4M Ft-ot VISSZAKAPJ?"

Vagy ahogy az egyik ingatlanügynököm mondja ügyfeleinek, amikor azt mondják, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy felkészítésre költsenek: "Nem engedheti meg magának, hogy NE készítse fel otthonát".

A felkészítés nem drága luxus szolgáltatás. Nem a Home Staging az, ami valójában drága. 

A tudatos eladók tisztában vannak azzal, hogy a felkészítés kihagyása az, ami valójában pénzbe kerül! Számos ingatlanközvetítővel dolgozunk, akik bevett gyakorlattá teszik, hogy minden eladójuknak ajánlják otthonuk felkészítését. Ajánlják, mert tudják, hogy ügyfeleik érdeke, mert így nemcsak jobb ajánlatokat, és gyorsabb értékesítést, de magasabb eladási árakat is kapnak.
Az ingatlan elkerülhetetlenül gyorsan kel el, leggyakrabban egy-két hónap alatt, vagy van, egy-két héten belül. Ha minden rendben van, az eladás sikerességét a Home Stagingnek tulajdonítják, és hálásak az ingatlanközvetítő szakértelméért, hogy ajánlotta számukra.

Ez mindenkinek jó, jó a ingatlant eladónak, és jó az ingatlanközvetítőnek és jó az új tulajdonosnak is, mert minőséget kap a pénzéért, és nem egy zsákbamacskába fektetett be.

Miután felkészítettük az ingatlant, a legtöbb tulajdonost lenyűgözi, hogy milyen drámai módon tudjuk átalakítani az otthonukat, és néhány óra leforgása alatt hozzáadott értéket teremteni.

Elővesszük az otthon összes legjobb tulajdonságát, lekicsinyítjük a hibáit (de anélkül, hogy bármit is "elrejtenénk", mivel ez egyszerűen nem lenne etikus). A kihívásokkal teli tereket használható, kívánatos terekké alakítjuk. Olyan tereket alakítunk ki, amivel "jó hangulatot" teremtünk az otthonban, és amely a érdeklődőkre pozitívan hat, miközben bejárják az ingatlant.

Végül pedig gondoskodunk arról, hogy az otthon ne csak jól nézzen ki, hanem CSODÁLATOSAN is nézzen ki a fotókon. Ez azért fontos, a lakásvásárlók 90%-a hirdetésben szereplő fényképek alapján hoz döntést, hogy szán-e időt a lakás megtekintésére vagy sem.

Szóval ezek alapján mit gondolsz? Melyik fényképre mondanál IGEN-t? Szerinted megéri a lakásod profin felkészíteni?