Ne a TE ingatlanod legyen a "B" opció!

2023.10.18


Rekord magas az eladó lakások száma a piacon. 

A verseny kiélezett, és a vásárlóknak nagyon magasak az elvárásai. Az ingatlanügynökök akkor is megmutatják az ingatlanod, ha nincs felkészítve az eladásra, de csak azért, hogy megmutassák a potenciális vevőnek, mennyivel jobb értéket kaphat egy másik, számukra megfelelő lehetséges ingatlannal. Ne legyél az oka a versenytársaknak, NE A TE INGATLANOD LEGYEN A "B" OPCIÓ ….!

Meglepne, ha tudnád, hogy a klasszikus Home Staging ritkán kerül többe néhány százezernél és alig egy nap az elkészítése? A Home Staging nem egy több millió forint feletti költségvetésű otthon teljes átalakítása, hanem egy hatékony marketingtechnika, amely a potenciális vásárlók legnagyobb köre számára vonzóvá teszi az otthonod!

Szakmai tapasztalataim alapján azonban első kézből mondhatom, hogy a lakások 95%-a nincs megfelelően előkészítve az eladásra. Eladják? Hát persze…. de milyen áron és mennyi idő alatt? Ha akár 1%-kal is többet kapnál otthonod eladási árából, és gyorsabban adná el, mennyit érne ez Neked?

A mai piacon nem engedheted meg magadnak, hogy kockáztass otthonod potenciális értékével. 

AZ IDŐ PÉNZ. Amíg az ingatlan hosszabb ideig a piacon marad, a tulajdonosnak kell fizetnie az ingatlan birtoklásával járó különféle költségeket. Néhány példa erre: a biztosítás, a jelzáloghitelek és az építési költségek. Mindez az ingatlan típusától függ, de általában több hónap a piacon, több költséget jelent az eladónak.

Más szóval, lépést kell tartani a piaccal. Egy olyan világban, ahol a látvány számít, és a digitális világ napról napra növekszik, az emberek igényesebbek az igényeikkel szemben. A valóság az, hogy sokkal több lakás van a piacon, és átlagosan több időt, több hónapot vesz igénybe az eladás.

NÉHÁNY OK, AMIÉRT A HOME STAGING ELENGEDHETETLEN AHHOZ, HOGY ELADD OTTHONOD A MAI PIACON! 

  • Az ügyfelek nem ingatlant vesznek, hanem lakást.

  • A Home Staging az ingatlan a legszélesebb körben eladható otthonná alakításának technikája. Ennek a technikának a használata a potenciális vásárlóknak segít elképzelni, hogy mit kezdjenek az ingatlannal, és hogyan alakíthatják igazi otthonukká.
  • Bútorok nélkül nehéz elképzelni egy üres teret. A látogatók mindössze max. 10%-a tud elképzelni egy potenciális otthont egy üres ingatlanból. Ez azt jelenti, hogy ha bútor vagy stílus nélkül kínálsz egy ingatlant, akkor potenciális vásárlóid 90%-a elveszti a figyelmét.
    Ha látsz egy üres szobát, ott csak a padló, a falak vannak, semmi más. Ezt látva elbizonytalanodik a vásárló, hogy az ágya elfér-e ezen a helyen, vagy egy a szekrénye túlzsúfolttá tenné a szobát.
  • Ha berendezzük a szobákat néhány bútordarabbal, megmutatjuk a helyiségek funkcióit, akkor biztos lehetsz benne, hogy olyan ötletekkel látjuk, amivel rögtön el tudja magát képzelni az adott ingatlanban. Egy üres ingatlannak mindig vannak többletköltségei és az ára így leértékelődik.
  • Az ingatlan felkészítése mindig alacsonyabb költséggel jár, mint az első árcsökkentés a kínált árból!
  • Minden tulajdonos késlelteti az ingatlan eladását, amikor egy üres ingatlant mutat be a nyilvánosságnak, csak azért, hogy megspórolja a Home Staging költségeit. 
  • A legtöbb lakáseladó nem tudja objektíven szemlélni az ingatlanát! Márpedig ha nem lát objektíven, nem is tudja hatékonyan eladásra felkészíteni, azaz úgy megmutatni, hogy kitűnjön a jelenlegi kínálatból.

Ebben segít a Home Staging szakember, aki személyre szabott, helyiségenkénti tanácsadást nyújt ingatlan tulajdonosoknak, segít megmutatni az ingatlan előnyös arcát, tanácsokkal lát el, hogy hozd létre otthonod a bemutatáshoz szükséges legelőnyösebb és legjobb arcát mutató állapotába, hogy a lehető legjobb első benyomást keltsék leendő vásárlóik számára. 

Ha Neked is konkrét javaslatokra vagy szakértő tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal.