TORNÁZGATSZ VAGY EDZEL? LAKÁSODAT ÁRULGATOD vagy  EL AKAROD ADNI?

2023.03.15

Mennyire cselekszel TUDATOSAN, ha a legnagyobb értékedről, az ingatlanodról van szó?  


A vevők már ajtóban vannak....:) , most segítelek a TUDATOS ingatlan eladásban! 

Ha már megszületett a döntés, hogy eladod az ingatlanod, akkor a cél az, hogy lakásodból "terméket" csináljunk, és így tekintsünk a felkészítés folyamataira és a feladatokra.
Abban a pillanatban, mikor az ingatlanunkat eladásra kínáljuk, árucikknek számít, ami így több másik "árucikkel" azaz ingatlannal fog versenybe szállni az érdeklődők figyelméért a piacon.

Az ingatlan állapota, esetleges hibái, valamint minden előnye (pl.: szigetelés, nyílászárók, kedvező fenntartási költség) együttesen számítanak az értékesítés során. Mérd fel jól ezeket a tényezőket, így könnyebb lesz az ingatlan pozícionálása, valamint az eladása.

Az értéknövelés egyik legcélravezetőbb formája az ingatlanunk tudatos felkészítése az eladásra.
A vevők többsége minden gazdasági helyzetben előnyben részesíti a jó állapotú, felújított ingatlanokat, és szívesebben fizetnek ezekért az ingatlanokért magasabb árat is, mivel így mentesülnek a felújítással járó teendők alól!

Ebben segít Neked a Home Staging, ami nem más, mint a TUDATOS, vevőközpontú lakásfelkészítés, amivel a maximális áron történő értékesítést érhetjük el.
A Home Staging alkalmazásával arra törekszünk, hogy megteremtsük azt a tökéletes első benyomást, melyben az ingatlanunk a legjobb arcát mutatja, ahol kiemeljük az előnyös adottságait, vagyis egy vonzó, kívánatos, rendezett és élményszerű ingatlant alakítunk ki, ahol a vevők könnyen bele tudják képzelni saját vágyott életüket. 

A ráfordítás mértékét tekintve a Home Staging 3 kategóriáját különböztetjük meg:

- Az ingatlan értékének 1-2 %-nak megfelelő összeg befektetése:
Ezek azok a minimális, pénzben kevésbé mérhető lépések, amiket TUDATOS tulajdonosként ajánlott elvégeznünk. A lakás nagyon alapos, patika tisztaságú kitakarítása, a felesleges bútorok és dolgok kiszelektálása. A csöpögő csap, a szétázott parkettaszegély és besárgult függöny cseréje, nem nagy tételek, a lakást mégis vonzóbbá varázsolja. 

- Az ingatlan értékének 2-5 %-nak megfelelő összeg befektetése:
Itt már az előző kategórián túl alap, és belefér a keretbe a falak átfestése, esetleg egy-két falszakasz dekor tapétázása is. Cseréljük az elhasznált konyhai munkalapot, kapcsolókat, a stílustól idegen lámpákat is akár. A helyiségeket funkció szerint rendezzük be, és frissítsük fel a mai trendnek megfelelő dekorációkkal és kiegészítőkkel. 

- Az ingatlan értékének 5 %-nál nagyobb összeg befektetése:
Ebben az esetben már ingatlanfejlesztésről beszélünk.
Ilyenkor a lakás kibővülhet egy új funkcióval, cserélünk burkolatokat, esetleg új konyhát, fürdőszobát újítunk fel. Ennél a szintnél jelentősebb összeget költünk el, viszont megtérülésünk arányosan magasabb is lesz, mint az első két esetben.

Ez az edzés. A többi csak "tornázgatás".

Szeretnéd, hogy a te ingatlanod is ilyen tudatos felkészítés után kerüljön piacra?
Ha konkrét javaslatokra vagy szakértő tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal, készítsük fel együtt ingatlanodat a profi eladáshoz és hozzuk ki belőle a maximumot!

/A Home Staging minden típusú ingatlanon működik, legyen az Budapesten, vagy vidéken, belvárosi polgári vagy társasházi lakás, panel, családi ház vagy nyaraló./